Minden nagycsoportos iskolaérettségi vizsgálaton vesz részt, mely segít előrejelezni az esetleges tanulási nehézségeket, illetve megmutatja mely területek fejlesztésére van szükség a sikeres iskolakezdéshez. A nagycsoportosok részére iskolaelőkészítő foglalkozást tartunk heti 2*45 percben 4 fős csoportbontásban. A diszlexia-prevenciós terápiára épülő foglalkozásokon a gyermekek részképességeinek felzárkoztatására és tehetségük kibontakoztatására fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Az olvasás-írás előkészítése mellet szerepet kap amatematikai képességfejlesztés, a kifejező beszéd fejlesztése és az általános ismeretek bővítése. Fontos célunk, hogy gyermekeink sikerélményeiken keresztül várakozással tekintsenek az iskolakezdés elé és azok az ovisaink, akik felvételi válogatáson mérettetnek meg, képesek legyenek legjobb tudásuk szerint teljesíteni.

Iskolaelőkészítő Zuglóban: bízza profikra gyermeke felkészítését!

Az iskolakezdés a gyermekek és a szülők számára egyaránt fontos fordulópont. A kicsik rengeteg kihívással fognak szembenézni, amiket csak akkor tudnak legyőzni, ha már kellően érettek és felkészültek az iskolára. Erről mindenképp meg kell bizonyosodniuk a szülőknek, még jóval az iskolakezdés előtt, mert vannak olyan gyerekek, akik még nagycsoportosként nem elég érettek arra, hogy továbblépjenek. Ha ezt nem ismerik fel időben a szülők és a pedagógusok sem, az érintett gyerekeket sorozatos kudarcok érhetik, amik szinte egy csapásra elveszik a kedvüket a tanulástól, és magától az iskolától is. Ez előbb vagy utóbb tanulási zavarokat, mentális problémákat is eredményezhet, amik pedig egy életre megmérgezhetik a gyermek képességeit. Ha fontos Önnek gyermeke jövője, és szeretné, hogy a legjobb kezekbe kerüljön, jöjjenek el hozzánk az iskolaelőkészítőbe Zuglóba!

Iskolaelőkészítőnkön Zuglóban olyan szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel, akiknek kellő tapasztalatuk van a különböző tanulási zavarok, egyéb problémák kiszűrésében. A foglalkozások során az összes apró részletre odafigyelnek munkatársaink, hogy minden olyan dologra fény derüljön, ami esetleg kitolhatja az iskolakezdést. A szülőknek nem kell aggódniuk amiatt, hogy a tanulási zavarokkal, más észrevételekkel kapcsolatban magukra maradnának. Zuglóban iskolaelőkészítőnkön szakembereink megfelelő tanácsokkal látják el őket, és segítséget nyújtanak abban is, hogy a gyermeket hogyan lehetne fejleszteni. Kollégáink mindenben partnerek, hiszen számukra is fontos, hogy valóban felkészült gyerekek kerüljenek be az iskolákba. A legfontosabb, hogy a szülők ne negatívan éljék meg azt, ha a kicsi még nem iskolaérett, hiszen ez a hozzáállás jelentősen befolyásolja a gyermeket a teljesítményében.

Alapozza meg gyermeke jövőjét, bízza szakemberekre, ehhez jöjjenek el Zuglóba iskolaelőkészítőnkre! A kicsiket és a felnőtteket barátságos, rendezett és modern környezetben várjuk. Garantáljuk, hogy százszázalékban elégedett lesz velünk. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és szeretne többet megtudni a foglalkozásokról, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Várjuk Önöket szeretettel iskolaelőkészítőnkön Zuglóban!

Miért fontos az iskolaérettségi? Mi a célja?

Miért fontos az iskolaérettségi? Mi a célja?Manapság nagyon sok gyermek úgy kezdi az iskolát, hogy különböző tanulási zavarokkal küzd, amelyekről az esetek többségében előbb, vagy utóbb kiderül, hogy az időbeli felismerésükkel könnyedén lehetett volna kezelni ezeket a problémákat. Mivel tisztában vagyunk ezeknek a helyzeteknek a kellemetlenségeivel, zuglói magánóvodánkban fontosnak tartjuk, hogy minden nagycsoportos gyermekünk iskolaérettségi vizsgálaton vegyen részt.

Egy gyermek a tanulási zavarokat értelemszerűen teljesen másképp fogja fel, mint a felnőttek. Kudarcnak éli meg, ez pedig egyáltalán nem fogja motiválni a tanulásban, főképp akkor, ha a körülötte lévő felnőttek nem megfelelően reagálják le a problémát. Zuglói magánóvodánkban lehetőséget biztosítunk arra az iskolaérettségi keretein belül, hogy a kisdiákok ne kudarcokkal kezdjék az iskolát, hanem időben megfelelő megoldást kapjanak a fejlesztéshez és a tanulási zavar leküzdéséhez.

Ne feledje, a korai felismerés Önnek és gyermekének is megnyugvást nyújt! Ha további információkat szeretne megtudni zuglói magánóvodánk iskolaérettségijéről, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Miért fontos az iskolaérettségi a nagycsoportos gyerekek számára?

Miért fontos az iskolaérettségi a nagycsoportos gyerekek számára?Az óvoda az egyik első szocializációs közeg a gyermekek számára. Rengeteg dolgot megtanulnak itt, ami a társas viselkedéshez kell, miközben cseperednek, fejlődnek is, hogy mire elérkezik az idő, készen álljanak az iskolára.

Természetesen nem vagyunk egyformák, és ez így van jól. Ennek megfelelően nem minden gyermek fejlődik egyformán. Annak megállapítására, hogy mennyire áll készen egy óvodás gyermek az iskolára, vezették be az iskolaérettségi vizsgálatot, amit zuglói magánóvodánkban is megtartunk. Az iskolaérettségi vizsgálat lényege, hogy a nagycsoportos gyermekeket egy előre összeállított tesztnek az elvégzésére kérik meg, ami méri bizonyos képességeiket, megmutatja, hogy elég felkészültek-e arra, hogy megkezdjék szeptembertől az általános iskolát. Ha esetleg még időre van szükségük, érdemes még egy évet eltölteni az óvoda falai között.  Az iskolaérettségi vizsgálat tehát a gyermek érdekeit szolgálja és megmutatja, hogy mire van leginkább szüksége, és zuglói magánóvodánk is ezt az elvet követi.

Ha szeretne tájékozódni a témában, keresse zuglói magánóvodánkat elérhetőségeinken!