Iskolaelőkészítő

Minden nagycsoportos iskolaérettségi vizsgálaton vesz részt, mely segít előrejelezni az esetleges tanulási nehézségeket, illetve megmutatja mely területek fejlesztésére van szükség a sikeres iskolakezdéshez. A nagycsoportosok részére iskolaelőkészítő foglalkozást tartunk heti 2*45 percben 4 fős csoportbontásban. A diszlexia-prevenciós terápiára épülő foglalkozásokon a gyermekek részképességeinek felzárkoztatására és tehetségük kibontakoztatására fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Az olvasás-írás előkészítése mellet szerepet kap amatematikai képességfejlesztés, a kifejező beszéd fejlesztése és az általános ismeretek bővítése. Fontos célunk, hogy gyermekeink sikerélményeiken keresztül várakozással tekintsenek az iskolakezdés elé és azok az ovisaink, akik felvételi válogatáson mérettetnek meg, képesek legyenek legjobb tudásuk szerint teljesíteni.

Miért fontos az iskolaérettségi? Mi a célja?

Miért fontos az iskolaérettségi? Mi a célja?Manapság nagyon sok gyermek úgy kezdi az iskolát, hogy különböző tanulási zavarokkal küzd, amelyekről az esetek többségében előbb, vagy utóbb kiderül, hogy az időbeli felismerésükkel könnyedén lehetett volna kezelni ezeket a problémákat. Mivel tisztában vagyunk ezeknek a helyzeteknek a kellemetlenségeivel, zuglói magánóvodánkban fontosnak tartjuk, hogy minden nagycsoportos gyermekünk iskolaérettségi vizsgálaton vegyen részt.

Egy gyermek a tanulási zavarokat értelemszerűen teljesen másképp fogja fel, mint a felnőttek. Kudarcnak éli meg, ez pedig egyáltalán nem fogja motiválni a tanulásban, főképp akkor, ha a körülötte lévő felnőttek nem megfelelően reagálják le a problémát. Zuglói magánóvodánkban lehetőséget biztosítunk arra az iskolaérettségi keretein belül, hogy a kisdiákok ne kudarcokkal kezdjék az iskolát, hanem időben megfelelő megoldást kapjanak a fejlesztéshez és a tanulási zavar leküzdéséhez.

Ne feledje, a korai felismerés Önnek és gyermekének is megnyugvást nyújt! Ha további információkat szeretne megtudni zuglói magánóvodánk iskolaérettségijéről, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Miért fontos az iskolaérettségi a nagycsoportos gyerekek számára?

Miért fontos az iskolaérettségi a nagycsoportos gyerekek számára?Az óvoda az egyik első szocializációs közeg a gyermekek számára. Rengeteg dolgot megtanulnak itt, ami a társas viselkedéshez kell, miközben cseperednek, fejlődnek is, hogy mire elérkezik az idő, készen álljanak az iskolára.

Természetesen nem vagyunk egyformák, és ez így van jól. Ennek megfelelően nem minden gyermek fejlődik egyformán. Annak megállapítására, hogy mennyire áll készen egy óvodás gyermek az iskolára, vezették be az iskolaérettségi vizsgálatot, amit zuglói magánóvodánkban is megtartunk. Az iskolaérettségi vizsgálat lényege, hogy a nagycsoportos gyermekeket egy előre összeállított tesztnek az elvégzésére kérik meg, ami méri bizonyos képességeiket, megmutatja, hogy elég felkészültek-e arra, hogy megkezdjék szeptembertől az általános iskolát. Ha esetleg még időre van szükségük, érdemes még egy évet eltölteni az óvoda falai között.  Az iskolaérettségi vizsgálat tehát a gyermek érdekeit szolgálja és megmutatja, hogy mire van leginkább szüksége, és zuglói magánóvodánk is ezt az elvet követi.

Ha szeretne tájékozódni a témában, keresse zuglói magánóvodánkat elérhetőségeinken!