A Szent Mihály Uszoda Aligátor úszóiskola gondozásában valósul meg gyermekeink úszás oktatása. Minden pénteken 10 órai indulással bérelt busszal, pedagógusok kíséretével vesznek részt ezen a foglalkozáson a 4. évét betöltött gyerekek. A gyermekek 3 csoportra vannak osztva, képességeik fejlettsége szerint. Szakképzett oktatók vezetésével folynak az órák. Ezt a szolgáltatást 4 éves kortól ajánljuk, hiszen a részvétel feltétele az önálló öltözködés, és a kialakult feladat – és szabálytudat.

Zuglói magánóvodánkban 4 éves kortól rendszeres úszásra is van lehetőség!

úszásTény, hogy az úszás az egyik legegészségesebb mozgásformának számít, nem véletlen, hogy jótékony hatásairól rengeteget lehet hallani. Minél fiatalabb korban kezdenek el rendszeresen úszni a gyermekek, később ennek annál több előnyét élvezhetik, ezért a mozgásformába fektetett idő és energia biztosan nem hiábavaló. Mivel ezzel mi is tisztában vagyunk és fontos számunkra a gyerekek egészsége, zuglói magánóvodánkban a kicsik számára már 4 éves kortól lehetőség van a rendszeres úszásra.

Zuglói magánóvodánk ezen kívül számtalan érvet tud felhozni az úszásoktatás mellett. Alapvetően az úszótechnika elsajátítására szükség van az életben, ráadásul ebben a korban a gyerekeknek nem igazán van félelemérzetük, így bátran merülnek a víz alá. Az úszás az egyetlen sportág, ami szinte az összes izmot igénybe veszi, emellett légzésszabályozásra is kényszerít. Befolyásolja a szív- és érrendszer, a légzőrendszer működését, és az anyagcserefolyamatokat is segíti. Sokan nem tudják, hogy az úszástól javul a szervezet oxigénellátása, emellett a szellemi teljesítményt is fokozza, ráadásul mozgás közben fokozódik az endorfintermelés, tehát a sportág boldogsághormont szabadít fel a gyerekekben, valamint csökkenti a stresszt. Rengeteg kisiskolás szenved már korán tartásproblémáktól vagy hátfájástól. A zuglói magánóvodánkba járó gyerekeket ez a veszély sem fenyegeti, hiszen az úszással ezek a kellemetlenségek köztudottan elkerülhetők.

Mindezekből arra lehet következtetni, hogy a zuglói magánóvodánkba járó gyermekeknek egészséges és kiegyensúlyozott életet igyekszünk biztosítani. Szülői visszajelzések alapján csakis pozitív hatásokról tudunk beszámolni. A korai úszás lehetőségének köszönhetően a zuglói magánóvodánkból kikerülő gyerekek fizikailag és mentálisan egészséges felnőttekké válhatnak. Ők mindig szeretni fogják az úszást, és ha nem is versenyszerűen fogják űzni, de életük részévé fog válni a sport.

Ha Önnek is fontos, hogy gyermeke hasznosan töltse óvodai éveit, válassza zuglói magánóvodánkat! Bővebb információkat intézményünkről elérhetőségeinken kaphat. Érdeklődjön, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!