Miért jók a vegyes csoportok zuglói magánóvodánkban?

Pár év, és kisbabából kisgyerek cseperedik, akit el kell indítani egyik első közösségébe, az óvodába. A szülők számára gyakran nagy kihívás és felelősségteljes döntés is egyben megtalálni azt az óvodát, ami több éven keresztül lehet majd a gyermek számára szeretnivaló hely, ami felkészíti az iskolára és terelgeti a fejlődés útján.

A mi óvodánk olyan hely, ahol minden csöppség megkapja azt a figyelmet, szeretet és társaságot, amire szüksége van. Az óvodával kapcsolatos sarkalatos kérdések egyike az, hogy a gyerek vegyes csoportba vagy vele megegyező korú gyerekekből álló csoportba járjon. Mi, a vegyes csoportok hívei vagyunk. Két csoportunkban fiatalabb és idősebb gyerekekkel foglalkozunk. Az egyikbe a négy éven aluli gyermekek, a másikba pedig a négy éven felüliek járnak hét éves korig.

A vegyes csoportnak megvannak a maguk előnyei, persze nem biztos, hogy mindenki számára beválik. Azok, akik egyébként is több testvérrel büszkélkedhetnek, nem érkeznek ismeretlen terepre. Ezért jó döntés lehet egy vegyes csoport testvéreknek, akiknek így nem kell elszakadniuk, egy csoportba járhatnak. Az egyke gyerekeknek az óvoda nagyszerű lehetőség a társaság élményének megtapasztálására és az erre irányuló szükségletek kielégítésére. Ha idősebb gyerekekkel járnak egy csoportba, mint ahogyan az nálunk is tapasztalható, akkor az húzóerőként hat rájuk, hiszen sok mindent tanulhatnak az idősebbektől és fordítva. Ha viszont ők válnak az idő múlásával idősebbekké, akkor válik kifizetődővé a körültekintő óvoda választás. Olyan csoportra van szükség, ahol mindenkinek egyenlő figyelem jut, egyenlő mértékben fejlődhet és nem kell azt ismételgetnie, amit a kisebbek még első alkalommal tanulnak, ismernek meg.

Magánóvodánk vegyes csoportjaiban is igaz, hogy a nagyobbak figyelnek a kicsikre, miközben a kicsik önállóbbak, mindenki tanul a másiktól, megy előre, fejlődik a másik akadályozása nélkül.

Az Óvó Klub szeretettel várja az érdeklődőket, az új beiratkozókat, szülőket és gyerekeket egyaránt. Ismerje meg jobban intézményünket, keressen minket elérhetőségeinken!